preload
basicPlayer

Kanaladan Turkiyeye Yük Nakliyesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Comunio.com.tr Forum Ana Sayfa -> Mevki değişikliği önerileri
Yazar Mesaj
Derek
3. Amatör Küme
3. Amatör Küme 

Kayýt: 21 Þub 2026
MesajTarih: 23 Mar 2026 21:05   Mesaj konusu: Kanaladan Turkiyeye Yük Nakliyesinde Nelere Dikkat Edilmeli? Alýntýyla Cevap Gönder

Herkese selam! Alışılmadık bir durumum var: Kendi işim için Toronto'dan İstanbul'a küçük bir tekstil paketleme hattı getirmeyi planlıyorum. Ekipman oldukça hassas, bu yüzden konteyner içindeki sabitleme işlemlerinin güvenilirliği konusunda çok endişeliyim. Kıtalararası bu tür karmaşık nakliyelerde deneyimi olan var mı?
Baþa dön Kullanýcýnýn profilini görüntüle
Derek
3. Amatör Küme
3. Amatör Küme 

Kayýt: 21 Þub 2026
MesajTarih: 23 Mar 2026 21:06   Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

Özellikle süreler konusunda merak ettiğim bir şey var: Tesisin açılışı iki ay sonra olacaksa deniz yoluna güvenilir mi, yoksa riske girmeyip hava yoluna mı yönelmeliyim? Ayrıca Türkiye'deki gümrük işlemleriyle ilgili bir sorum olacak: Nakliye firmaları TIR karnesi ve gümrük belgeleri konusunda yardımcı oluyorlar mı, yoksa ayrı bir gümrük müşaviri mi bulmak gerekiyor? Şu an sanayi yükleri girişte ne kadar sıkı denetleniyor ve fiyat hesaplamasında başta söylenmeyen gizli masraflar çıkıyor mu?
Teoo
3. Amatör Küme
3. Amatör Küme 

Kayýt: 19 Þub 2026
MesajTarih: 23 Mar 2026 22:00   Mesaj konusu: Alýntýyla Cevap Gönder

Teslimatı doğrudan İstanbul'daki depoya kadar mı planlıyorsunuz, yoksa iç lojistikten tasarruf etmek için limandan kendiniz mi alacaksınız? Ben geçen yıl Quebec'ten tarım makineleri yedek parçası getirirken bu "serüveni" bizzat yaşadım. Başta süreler kısıtlı olduğu için hava yolunu düşündüm ama fiyatı duyunca şoka girdim. Sonuç olarak deniz yoluyla riske girmeye karar verdim. Hizmeti, farklı teklifleri tek bir yerden takip edebildiğim için Gettransport üzerinden Kanadadan Türkiyeye kargo olarak rezerve ettim. 38 günde teslim ettiler, bu aslında normal bir süre ama Kanada'daki kar fırtınası nedeniyle limanda yükleme aşamasında biraz sinir bozucu beklemeler oldu. Gerçekten hoşuma gitmeyen tek şey Türk gümrüğündeki bürokrasiydi; orada her bir virgülün bile önemi var. Bereket versin platformdaki danışman sertifikaların uygunluğunu önceden kontrol etmemi tavsiye etti, yoksa yük haftalarca terminalde takılıp kalırdı. Bu arada, yükünüzün toplam hacmi kaç metreküp?
Önceki mesajlarý göster:   
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bu forumda yeni baþlýklar açamazsýnýz
Bu forumdaki baþlýklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarýnýzý silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsýnýz